Babianer och spelkulor

I torsdags bjöd Debaser i Malmö på två gratiskonserter och trots att jag var trött och halvförkyld masade jag mig iväg, jag visste hur besviken jag skulle bli på mig själv annars!
Huvudbandet var The Baboon Show och förbandet Little Marbles.

The Baboon Show har jag lyssnat ganska mycket på sedan jag spontanköpte plattan ”Don´t  Don´t Don´t” för några år sedan. De står med fötterna stadigt i punken, men även den mest inbitne hårdrockare kan hitta låtar med riff att headbanga till. Jag hittar ingen bra video som uttrycker det jag försöker förklara, öppna i stället Spotify och lyssna på låtarna ”Boredom Boredom Go Away” och ”The Riddle” från Best of-plattan så förstår du.

Konserten uppfyllde mina ganska höga förväntningar; de brände av ett stort antal låtar med kraft och energi under en timme (punklåtar brukar ju inte dra ut på tiden direkt! 🙂 ) och ljudet var utmärkt. Däremot ser jag dem gärna igen någon annan gång när det är lite mer fart på publiken (och mig…). Jag har en känsla av att det kan höja nivån både ett och två steg.

.
.

Little Marbles lyssnade jag på för första gången för ett par veckor sedan när jag fick upp ögonen för den här konserten, men jag har nog lyssnat igenom deras senaste platta ”Vi slutar när vi är klara” på Spotify minst en gång om dagen sedan dess. Det handlar om svängig och skicklig pop helt enkelt… Little Marbles led av en väldigt avslagen torsdagskvällspunkpubliksomstruntariförbandet, men jag var mycket imponerad av tjejernas stämsång och tänker inte missa att se dem heller igen om jag får chansen.

Länkar till andra bloggar om: , , , , , ,

Ett svar to “Babianer och spelkulor”

  1. Närkontakt | Christermagister Says:

    […] P.S. I torsdags kväll såg jag The Boboon Show och Little Marbles och jag har skrivit om det i min musikblogg. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: