We Hunt Buffalo – recension av ”Living Ghosts”

We Hunt Buffalo - Living GhostsWe Hunt Buffalo från Vancouver ligger på det lilla skivbolaget Fuzzorama Records (baserat i Örebro), vilket betyder att de är stallkamrater med bl a Witchrider och Truckfighters, och uppenbarligen kan man lita på att Fuzzoramas släpp håller hög kvalitet. Gemensamt för de här tre banden är att de bjuder på sjuhelsikes melodier som är så pass välpolerade att de borde kunna jobba sig till en hel del radiotid, samtidigt som de har tillräckligt mycket själ och tryck i sig för att jag ska tycka om dem. Alla tre utgår (lämpligt nog) från fuzzig rock, och om jag ska peka ut någon generell skillnad så skulle jag vilja säga att Truckfighters är bandet med mest ökendoft, Witchrider bandet med de catchigaste pop-melodierna och att We Hunt Buffalo spelar en slags ”muskelstoner” med den största delen hårdrock i sig. ”Living Ghosts” är fylld av feta riff, dånande trummor och knytnävshöjande refränger, men det finns också plats för lugnare toner och progressiva inslag.

Plattan är alltså ganska varierad, men känns trots det definitivt som en helhet. En helhet med riktigt hög nivå rakt igenom och jag delar därför ut tre gitarrer i betyg till We Hunt Buffalo. Det är ett bra betyg, och anledningen till att det inte är ännu högre är antagligen att jag personligen är inne på musik som ”skaver” lite mer just nu; antingen skitigare och släpigare riff (t ex Spelljammer) eller ännu mer progressivt (t ex Arenna).
GitarrGitarrGitarr

Här finns låtar med tryck:

We Hunt Buffalo
och med melodier som borde kunna erövra världen:

We Hunt Buffalo

Länkar till andra bloggar om: , , , , , ,

Ett svar to “We Hunt Buffalo – recension av ”Living Ghosts””

  1. Valley Of The Sun – recension av ”Volume Rock” | School´s Out Says:

    […] Högst betyg 2015 (länkar till inlägg) 5DopethroneArennaSpelljammer 4The Crown MardukRaised FistGrande RosesSaturnalia TempleThåströmBrothers of the Sonic ClothGreenhornAcid KingMonolordBlackoutSkraeckoedlanDokaMondo DragGlowsunIron Maiden 3VenomIron LambThe AmorettesThe Midnight Ghost TrainSnowy DunesEgonautThundermotherWe Hunt Buffalo […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: