Doka

I mitt inlägg ”Nytt i bloggen” berättade jag att jag hade öppnat ett par nya kanaler mot omvärlden genom att skapa sidor på Facebook och Google+ och ett konto på Instagram. Ett av resultaten hittills är att jag fått kontakt med punkbandet Doka från Bollnäs. Det skedde faktiskt via Instagram där Dokaface och jag nu följer varandra.

Dokas senaste släpp heter District Zero Two Seven Eigh och består av åtta låtar som påminner om Rancid i deras mest melodiösa stunder och en akustisk version av en av de tidigare låtarna. (Spotify) Doka spelar hitbetonad streetpunk och tar hjälp av orgel, blås och baktakter för att skapa ett dansvänligt sväng, och jag tycker att de delvis lyckas riktigt bra. När jag lyssnar på plattan så där lite i bakgrunden börjar foten stampa i takt om jag sitter på bussen, eller så viftar jag lite extra med dammvippan om jag städar 😉 , men jag ställer mig inte upp och börjar skråla på bussen och jag bjuder inte upp dammsugaren till dans…
Det är alltså bra, men inte lysande, så det blir tre tuppkammar av fem möjliga för Doka.

Doka arbetar just nu på ytterligare ett album och på facebook skriver man: ”Ännu en låt till skivan inhamrad på trummor. En sak är säker, ni kommer att få höra ett hårdare DOKA än tidigare.” Kanske blir det fyra tuppkammar nästa gång!

Jag lånade några bilder från Instagram som jag tycker illustrerar bandet bra

Doka

Doka

Länkar till andra bloggar om: , , , , ,

Ett svar to “Doka”

  1. Taman Shud – ett franskt Stoner band och ett gammalt mysterium | School´s Out Says:

    […] TowerAgainst Me! Heavy TigerDoublestoneThe Socks 3Håll käften, vad vill du?! DokaBlack trip LizardiaLé Betre […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: