The Order Of Israfel – recension av ”Wisdom”

The Order Of Israfel - Wisdom

The Order Of Israfel – Wisdom

Jag har som bekant sett fram emot The Order Of Israfels debutalbum Wisdom ett bra tag nu. Det är alltid lite speciellt att följa ett band från början i deras karriär och när det gäller The Order Of Israfel såg jag deras andra spelning någonsin i början av året (se här). Medlemmarna i bandet är dock inga gröngölingar direkt; The Order of Israfel består av Tom Sutton (ex Church of Misery), Patrik Andersson Winberg (ex Doomdogs), Hans Lilja (ex Lotus) och Staffan Björck (Wildebeest). Tom Sutton flyttade till Sverige och startade bandet för att förverkliga sin vision om ett episkt doomband, så hur har resultatet blivit?
….Jag tycker faktiskt att man har lyckats från början till slut. Bandnamnet, skivomslaget och låttitlarna doftar alla klassisk doom, och både produktionen och låtarna levererar. De episka låtarna på 8-15 minuter dominerar på Wisdom, men i sann Black Sabbath anda finns också ett par snabbare nummer; On Black Wings, A Demon är The Order of Israfels Paranoid! En riktig rökare!

Jag ska också säga att plattan innehåller en hel del progressiva inslag och Folk Metal toner, det här är en fest där jag tror att både Lee Dorrian och Quorthon skulle kunna trivas. Alla låtar sätter sig inte omedelbart. Wisdom kräver sina genomlyssningar, men den växer och växer för varje varv! I skrivande stund är betyget uppe i en fyra, men jag misstänker att jag kommer att önska att jag slog till på femman när jag summerar året… Definitivt en av årets höjdpunkter!
DjävulshornDjävulshornDjävulshornDjävulshorn
Länkar till The Order Of Israfel: Spotify, facebook

I mitt förra inlägg tittade vi på videon till titelspåret så här kommer en något förkortad version av Morning Sun (Satanas) med sitt mittenparti av Trash Metal riff!

The Order Of Israfel - 11 jan 2014 - Püssy A Go Go

The Order Of Israfel – 11 jan 2014 – Püssy A Go Go

Länkar till andra bloggar om: , , , ,

Ett svar to “The Order Of Israfel – recension av ”Wisdom””

  1. Årslistan 2014 – Årets konsert: ”nykomlingar” | School´s Out Says:

    […] (EP)The TowerAgainst Me! Heavy TigerDoublestoneThe SocksSkogenConanLesraAge Of WoeZaumWolfBulletThe Order Of IsrafelLonely KamelDalaplanIron VoidThe SkullBloodbathFacebreakerLandskap I 3Håll käften, vad vill du?! […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: