The Amorettes – recension av ”Game On”

The Amorettes - Game OnThe Amorettes är en powertrio från Glasgow i Skottland som bildades 2010. Debutplattan ”Haulin’ Ass” släppte de på egen hand 2011, men till det andra albumet ”Game On” som släpps på måndag har de signat med ”Off Yer Rocka Recordings” och fått plattan producerad av Chris Tsangarides som bl a jobbat med Thin Lizzy, Judas Priest och Gary Moore. Som grädde på moset är de mitt uppe i en ganska intensiv vårturné med Europe och Black Star Riders, inte illa!

Det är ingen idé att gå igenom alla influenser som The Amorettes kan tänkas ha eller vilket band de liknar mest, men jag placerar dem gärna brevid The Donnas i skivhyllan eller i spellistan. En sådan här powertrio lever förstås på bredbenta riff, partymelodier och ”kick-ass”-mentalitet, och The Amorettes är rena rama Kinderägget.
.

För min del är kravet på den här typen av plattor att de ska funka som stämningshöjare på förfesten, att de ska få även mig att känna mig en smula yngre och mer rebellisk och att de ska skapa ett sug efter att se bandet live, och ”Game On” levererar på alla dessa plan. Plattan innehåller kanske ingen riktig kioskvältare, men å andra sidan är alla låtar bra, jag kan ha den på repeat utan att rensa bort någon låt när andan faller på. Om du gillar ”Fire at Will” som är plattans förstasingel så är jag övertygad om att du gillar även resten av plattan. När The Amorettes låter gitarrerna och trummorna tala mellan 2.40 och 3.40 uppstår alltid det största problemet med albumet för mig, jag har så jäkla svårt att spela luft- gitarr och trummor samtidigt! 🙂

GitarrGitarrGitarrDet blir tre gitarrer till The Amorettes för ”Game On” och jag hoppas att jag får se dem live någonstans framöver.
Länkar: Spotify, Facebook, hemsida
.

The Amorettes

Länkar till andra bloggar om: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: