Behemoth – The Satanist

Behemoth - The Satanist

Behemoth – The Satanist

Ett av skivsläppen det snackas mest om just nu är Behemoths The Satanist. Skivrecensenterna tycks också vara rörande överens, The Satanist är en hejdundrande platta och Behemoth sitter för tillfället på Metal-scenens tyngsta tron.

Är det fler än jag som blir lite skeptiska av sådant?

Nåväl, med Behemoth i lurarna och armarna något i kors över bröstet påbörjade jag i helgen min genomlyssning, och jag håller fortfarande på! The Satanist är en sådan där platta som växer med varje genomlyssning. Lever den upp till hypen då?
Ja, jag tycker det. Här finns allt jag vill ha av ett släpp inom den hårdaste rocken; en mörk röst som mullrar i bröstbenet, både furiöst och rytmiskt trummande, urskiljbara basgångar och riff som får musiken att svänga. Förutom de grundläggande ingredienserna finns det en hel del lull-lull i form av synthpålägg, trumpeter och körpartier, men de är så försiktiga att de gör precis vad de ska, skapar stämning utan att ta över för mycket.

Jag skrev alldeles nyss”ett släpp inom den hårdaste rocken” och jag kategoriserar helt enkelt The Satanist som Metal, för hur kan gränsivrarna avgöra om det här är Death Metal eller Black Metal? Jag hör influenser från båda lägren, och dessutom spår av Doom och klassisk hårdrock. Jag lägger inte in någon video för The Satanist är ett album i sin rätta bemärkelse och bör spisas som ett sådant, i sin helhet. (Spotify)
Det blir fyra hårdrocksnävar av fem möjliga för Behemoth 

P.S. Trött på att alla tycker samma sak? Jag kommer snart att trasha ett annat hypat album. Håll utkik efter det! (länk)

Länkar till andra bloggar om: , , , , ,

Ett svar to “Behemoth – The Satanist”

  1. Årslistan 2014 – Årets konsert: Extrem Metal | School´s Out Says:

    […] PotGamla PengarHerderMother KasabianElectric WizardLandskap II 4 Mörbultad Gamla Pengar (EP) Behemoth BesserbitchWitchrider (EP)The TowerAgainst Me! Heavy TigerDoublestoneThe SocksSkogenConanLesraAge […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: