Bloody Hammers – recension av Under Satan´s Sun

Bloody Hammers - Under Satan´s Sun

Bloody Hammers – Under Satan´s Sun

De svängiga Doom/Goth-rockarna Bloody Hammers har äntligen släppt sitt album Under Satan’s Sun efter en tid av teasers. Risken för band som skriver och/eller spelar in några riktigt svängiga hits på ett album är att låtarna däremellan låter ganska medelmåttiga. Vid en första genomlyssning är det precis så jag känner för Under Satan´s Sun. De redan kända The Town That Dreaded Sundown, covern på Alice Coopers Second Coming och Welcome to the Horror Show är så bra att de andra låtarna mest känns som transportsträckor. Lyckligtvis behövs det bara ett par varv till för att jag ska hitta ytterligare några favoriter. Dead Mans Shadow är en klassisk hårdrockslåt där jag kan tänka mig att publiken kommer att sjunga med i stora delar av låten när den framförs live och The Last Alarm har en skön basgång och avslutas snyggt med ett parti som snarast är industriellt punkig i uppbyggnaden. Efter ytterligare några varv fastnar även Spearfinger och Death Does Us Part, även om jag tycker att de inte lyfter riktigt så mycket som de skulle kunna göra.

Kvar har vi  The Moon Eyed People, Under Satan´s Sun och Necromancer som fortfarande känns som transportsträckor och trots att det inte är några direkt dåliga vägar med jobbiga gupp så är det tråkiga vägsträckor där inget händer.

GitarrGitarrGitarrOm du spårar ett visst mått av besvikelse i min ton så har du helt rätt, men det beror nog mest på lite för höga förväntningar från min sida. Under Satan´s Sun är ett bra album som får en stark trea i betyg.

Länkar till andra bloggar om: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s