Recension: Brothers of the Sonic Cloth – s/t

Brothers of the Sonic ClothSka jag kalla det ”doom”-, ”sludge”- eller kanske ”post”-metal? Äh, det spelar förstås ingen roll. Tad Doyle från Grunge-pionjärerna TAD bjuder med sitt nya band Brothers of the Sonic Cloth på ett veritabelt vulkanutbrott av ljud. Vi får nästan ofattbart tunga malande partier, melodiöst stämningsfulla gitarrslingor, heavy metal riff, groove och dånande trummor. Sången spänner från mörkaste avgrundsvrål och mässande till mer ”vanlig” sång och det hela är helt enkelt en uppvisning i variation inom ganska snäva ramar… (if that makes sence.)

Den första gången jag lyssnade på ”Brothers of the Sonic Cloth” tyckte jag att den var helt OK, men det var på bussen på väg till jobbet med halv volym. Plattan är kompakt producerad, så här behövs sjyssta högtalare eller hörlurar och förstås hög volym för bästa upplevelse.

Nu tycker jag att Brothers… är lysande, och den växer fortfarande med varje genomlyssning. Jag funderar på om det här är årets första fempoängare, men jag känner mig lite lurad på avslutningen. Jag hade gärna sett att ”The Immutable Path” hade varit ett maffigt intro till en riktig rökare och i stället får jag ett snöpligt piano outro… Resultatet blir att jag hoppar över de två sista låtarna och kör de första fem på repeat i stället.

DjävulshornDjävulshornDjävulshornDjävulshorn….Nej, femman är inte här ännu, men en klart lysande fyra är det i alla fall! ”You neeeedz it!” 🙂

Länkar till Brothers of the Sonic Cloth: Spotify, iTunes, Google Play, WiMP, CDONFacebook, hemsida

Länkar till andra bloggar om:
, , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: