Saturnalia Temple – recension av ”To the Other”

Saturnalia Temple –To the OtherDet är inte jättelätt att hitta information om Saturnalia Temple, på Facebook skriver man bara att man spelar Black Magic Metal, men jag har i alla fall luskat fram att bandet grundades av Tommie Eriksson runt 2006 och att man släppt ett antal EP’s och splittar samt fullängdaren Aion of Drakon som jag lyssnade en hel del på förra året. Tommie Eriksson är inte bara grundare utan också stommen i Saturnalia Temple, han sköter faktiskt numera såväl sång som gitarr och huvudparten av trummandet. Basisten Peter Karlsson är den enda andra fasta medlemmen sedan trummisen Jens Gustafsson avled någon gång efter släppet av Aion of Drakon. Tommie har tidigare varit med i bland annat Nocturnal Rites och Therion, och han återfinns också i The Tower som jag såg live två gånger förra året (länk) och vars debutplatta Hic Abundant Leones jag gav en fyra i betyg (recension).

The Tower spelar ockult retro-rock med gott om svängiga melodier, men på den här plattan stryker Saturnalia Temple bara den som har gått ner sig ganska djupt i sludge/doom träsket medhårs. Eftersom jag tillhör den skaran så älskar jag Saturnalia Temples lågt stämda och minimalistiska drönande. Någonstans såg jag att Tommie hänvisade till låtarna som ”ritualistic meditation pieces”, och de passar nog allra bäst i en mörk lokal med några levande ljus och doft av lavendel. Behöver jag säga på högsta volym? 😉

Pentagram 03Pentagram 03Pentagram 03Pentagram 03Jag tycker att det här är ett bra tillfälle att införa en ny symbol för betyg i genren ”Ockult rock” och därmed blir det fyra pentagram till Saturnalia Temple för To the Other.

Länkar till Saturnalia Temple: Spotify, iTunes, Facebook, hemsida

Videon till To the Other är inspelad i närheten av den egna studion Sitra Ahra utanför Uppsala där både inspelning av plattor och andra ritualer genomförs. Tommie Eriksson har förresten också skrivit boken Mörk magi som tyvärr verkar vara slutsåld.

Länkar till andra bloggar om: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: