Orange Goblin – Back from the Abyss

Orange Goblin – Back from the Abyss

Orange Goblin har äntligen släppt sitt album Back from the Abyss och ibland är det extra onödigt att slå knut på sig själv för att så exakt som möjligt genrebestämma ett sound (en fälla jag, liksom de flesta andra som skriver recensioner, ibland hamnar i). På Back from the Abyss serveras vi fläskig hårdrock helt enkelt!
….Framgångarna med det senaste albumet Eulogy For The Damned (2012) gjorde att grabbarna i Orange Goblin för första gången kunde ta klivet till heltidsmusiker, något som efter 18 års kämpande inte längre var ett självklart val: ”Vi tänkte såklart över beslutet både en och två gånger, om det verkligen var så förståndigt att göra bandet till ett heltidsjobb. För personer i vår ålder, med amorteringskrav och barnmagar att mätta, är det ett rejält åtagande”, säger Ben Ward i Close-Up Magazine.

Orange Goblin har självklart turnerat mycket de senaste två åren och jag tycker att det hörs på den nya plattan. Jag såg dem på Debaser Slussen under turnen till Eulogy For The Damned och de imponerande verkligen på mig (länk). Det känns som att låtarna på Back from the Abyss ännu tydligare är skrivna med tanke på att framföras live. Här finns gott om tillfällen att spela luftgitarr, banga skallar och lyfta näven i luften och skråla med! Av de nio ”riktiga” låtarna är det egentligen bara The Abyss jag inte kommer att sakna om de lämnar den utanför setlistan när jag ser dem på Debaser Strand den 8:e november tillsammans med legenderna Saint Vitus.

På den negativa sidan tycker jag att låtarna på Back from the Abyss generellt sett är stöpta i en lite väl liknande form och att riffen kunde ha mixats något högre så att de bet ännu mer. Betygsmässigt blir det en trea i dagsläget, men jag misstänker att låtarna kommer att lyftas ordentligt både under och efter konserten!
DjävulshornDjävulshornDjävulshorn

I ett tidigare inlägg lyssnade vi på den Motorhead-osande The Devil’s Whip och här kommer Sabbath Hex som är en mer ”typisk” representant för plattan, som gjord för ett gig med sin textrad: ”If you understand, raise your right hand, repeat after me, we are stone free”!

Länkar till andra bloggar om: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: