Iron Maiden – recension av ”The Book Of Souls”

Iron Maiden – The Book Of SoulsJag ska inte ge mig in på en lång och djuplodad analys av Iron Maidens efterlängtade sextonde album ”The Book Of Souls”, det finns det så många andra som gör, men jag måste ändå skriva något om vad jag tycker… och det här tycker jag mycket om!

The Book Of Souls” är inte bara bra för att det är ett album av de gamla hjältarna Iron Maiden, nej, det är ett riktigt bra album. Punkt.

Jag gillar balansen mellan hårdhet, episka och vackra melodier och det progressiva på plattan. Det är visserligen inte 80-talets Iron Maiden vi har att göra med här, men äntligen har de hittat en balans där ”Powerslave” tillåts influera de nya styckena hörbart. Det här är helt enkelt det bästa som Maiden släppt… på många, många år!

Det blir en stark fyra i betyg till Iron Maiden, och att det inte blir full pott beror i huvudsak på att en och en halv timmes musik är för mycket på en gång, oavsett hur bra det är. Jag skulle faktiskt inte vilja vara utan någon av låtarna, men hade hellre sett att de släppte 2-3 stycken separat vid ett senare tillfälle. Men f*n vad kul att de levererar så här bra år 2015!
DjävulshornDjävulshornDjävulshornDjävulshorn

Länkar till andra bloggar om: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: