The Midnight Ghost Train – recension av ”Cold Was The Ground”

The Midnight Ghost Train - Cold Was The GroundThe Midnight Ghost Trains ”Southern Rock” och ”Dark Delta Blues” är skönt fuzzig och har ett sådant machosound att det känns som att man får tätare hårväxt på både bröst och haka bara av att lyssna på den! […] Frågan är bara hur många betygs-skägg plattan lyckas skrapa ihop när den släpps…”.

Så skrev jag efter att ha hört de två första låtarna som släpptes från The Midnight Ghost Trains nya album ”Cold Was The Ground” (länk). Förväntningarna var alltså skyhöga och här kommer det snabba svaret på frågan om antalet skägg: The Midnight Ghost Train har definitivt knåpat ihop ett gäng rökare med ett sound som får min benstomme att vibrera skönt och ett gung som gör det svårt att sitta still, men strategiskt har de gjort misstaget att lägga de bästa låtarna först på plattan.

Det innebär att när jag hoppar in i albumets mitt så tycker jag att den andra halvan är bra, men när jag börjar från början och kommer till halva plattan så längtar jag mest tillbaka till början igen.

SkäggSkäggSkäggSå med en viss besvikelse blir det ”bara” tre skägg (egentligen ett bra betyg) till The Midnight Ghost Train för ”Cold Was The Ground , med påminnelsen om att inledningen är minst ett betygssteg bättre.

Bloggkollegan Spader Ess har skrivit en något mer positiv recension och gjort en intervju med bandet. Han har bland annat fastnat ordentligt för låten ”The Little Sparrow” som är en udda fågel på plattan. Förra gången jag skrev om The Midnight Ghost Train la jag in videon till BC Tucker, så här kommer ”Gladstone”:

Länkar till The Midnight Ghost Train: Spotify, BandcampiTunes, Google Play, Facebook, hemsida


Länkar till andra bloggar om: , , , , , ,

Ett svar to “The Midnight Ghost Train – recension av ”Cold Was The Ground””

  1. Spader Ess Says:

    Skivan fortsätter att växa för min del. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: