Marduk – recension av Frontschwein

Marduk - FrontschweinPå Black Metal fronten tillhörde 2013 Watain och 2014 Behemoth och trots att Marduk släpper sitt trettonde album Frontschwein tidigt på året så tror jag att 2015 är Marduks år. Det är de värda.

Frontschwein betyder ungefär ”kanonmat” och temat är förstås andra världskriget. Varken temat eller låtarna på albumet är främmande Marduk sedan tidigare, men den här gången har man gjort det ovanligt bra enligt min mening. Låtarna är varierade över plattan och höghastighetssmattrandet som kan bli överväldigande i Marduks sällskap hålls i schack av tyngre partier och en något luftigare produktion (och ett konceptalbum om krigets fasor ska förstås göras så här skitigt, rått och aggressivt och inte av några trallande powermetallare!).
.

Utropstecknen på Frontschwein är The Blond Beast som i vissa partier går att dansa till, Nebelwerfer och 503 för sin tyngd och Thousand-Fold Death för sin hastighet. I övrigt är det Black Metal av sedvanligt hög kvalitet som gäller, och som sagt, jag hoppas och tror att Black Metal-året 2015 tillhör Marduk.

DjävulshornDjävulshornDjävulshornDjävulshorn..Det blir en fyra i betyg även i årets andra recension

Länkar till Marduk: Spotify, iTunes, Google Play, WiMP, Facebook, hemsida

Länkar till andra bloggar om: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: