Thundermother – recension av ”Road Fever”

Thundermother - Road FeverThundermother har precis släppt ”det viktiga andra” albumet och jag tycker definitivt att de tar ett kliv framåt med ”Road  Fever”. De har skruvat upp farten rejält och spelar nu mer punkig rock’n’roll än klassisk rock med en lite för stor dos country/blues som på debutplattan. Det är visserligen främst under den första halvan av ”Road  Fever” som justeringen är tydlig, men det gör stor skillnad för hela bandets framtoning tycker jag.

Tidigare har Thundermother varit ett band som jag gärna ser live, men som inte hittat sin väg in i mina högtalare speciellt ofta, men ”Road  Fever” snurrar jag gärna ett par varv här hemma i sällskap av t ex The Donnas och The Amorettes.

Det blir tre gitarrer till Thundermother
GitarrGitarrGitarr Länkar: Spotify, iTunes, Google Play, Facebook

Kort om bandet:
Thundermother bildades sommaren 2010 i Växjö när gitarristen Filippa ville börja spelar rock. Tillsammans med våta drömmar och visioner samt med låten ”Shoot to kill” snurrandes i skallen bildade hon Thundermother. Hon flyttade till Stockholm för att förverkliga sin dröm.
    Där hittade hon sin partner in crime, Giorgia Carteri från Italien, som även hon strävade efter samma dröm. Efter ett antal provspelningar hade dom till slut hittat rätt sammansättning musiker som delade deras motivation och passion för rock’n’roll: Tilda Stenqvist från Karlstad på trummor, Linda Ström från Småland på bas och Clare Cunningham från Dublin på sång.

Länkar till andra bloggar om: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: