Dopelord – Black Arts, Riff Worship & Weed Cult

Dopelord - Black Arts, Riff Worship & Weed Cult

Dopelord – Black Arts, Riff Worship & Weed Cult

Dopelord är ett Doom/Stoner band från Polen som släppte sitt utmärkta debutalbum Magick Rites 2012. I april släpptes uppföljaren Black Arts, Riff Worship & Weed Cult och Dopelord har tagit ytterligare ett steg framåt; plattan är mer varierad, låtarna mer fokuserade, sången tydligare och riffen vassare. Det handlar inte om en helt ny inriktning, om du gillade Magick Rites gillar du antagligen även Black Arts…, men jag tror att finputsningen kan vinna Dopelord några nya fans. Det borde den göra.
….Fuzzet är ständigt närvarande på Black Arts… men Dopelord pendlar mellan tung Doom metal och snabbare Stoner rock vilket gör att plattan aldrig blir enformig. Här finns riff som får mig att doomgunga med hela överkroppen och riff där överkroppen inte har en chans att hänga med. De massiva riffen samsas med traditionella gitarrsolon och kosmisk rundgång och Dopelord låter ibland mina öron vila med sång över en ensam basgång eller till och med ett pianoparti, vilket gör att riffen återigen låter så där överväldigande tunga när de återkommer.

Även om jag tycker att den bluesigt sjungna frasen ”she´s addicted to black magick” i den första låten är riktigt cool är det först i det andra spåret Preacher Electrick Dopelord fångar mig ordentligt. Den dynamiska och rymdrockigiga Green Plague är min favorit. Plattan innehåller bara fem låtar och det gör att jag faktiskt saknar ett par låtar. Det är vanligare jag i stället vill plocka bort ett par låtar från ett album, så det är ju i och för sig ett styrketecken. Som helhet förtjänar Black Arts, Riff Worship & Weed Cult en trea i betyg och jag tror att Dopelord kommer att nå ännu högre med sitt tredje album.
DjävulshornDjävulshornDjävulshorn

Länkar till Dopelord: bandcamp, facebook

Dopelord

Länkar till andra bloggar om: , , , ,

Ett svar to “Dopelord – Black Arts, Riff Worship & Weed Cult”

  1. Spader Ess Says:

    Snygg uppföljare.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: