Kontakt och info

Hejsan, kul att du tittar in! 🙂

Vill du skicka mig några låtar eller länkar till musik som du tycker att jag bör lyssna på så kan du göra det på adressen:
schoolsoutchristermagister(at)hotmail.se
(Jag har hört att det är bättre att skriva som ovan för att slippa spam, ursäkta det eventuella lilla bekymret)

Jag heter Christer. Jag föddes i början av sjuttiotalet i Södertälje och där blev jag kvar till i augusti 2008 när jag flyttade till Malmö tillsammans med min sambo Hanna. Vi trivdes jättebra i vår nya stad, men efter fyra år flyttade vi norröver igen och hamnade i Älvsjö, precis söder om Stockholm.

Mitt alias ”ChristerMagister” kommer av att jag länge skrev aktivt i en skolblogg (jag arbetar som specialpedagog i grundskolan) och bloggnamnet ”School´s Out” syftar inte bara på Alice Coopers låt, utan också på att för mig är det här ”rast” eller fritid från skolans värld och den debatten.

Min musiksmak har sin grund i hårdrock och punk, men ju äldre man blir desto mer inser man att olika genrer har något att erbjuda. Motorhead, Ozzy, Bob Dylan, Iggy Pop, Alice Cooper, Black Sabbath, Judas Priest och Ramones är några av de ursprungliga husgudarna, men jag älskar också Bob Marley, The Ark och DiLeva och på topplistan över tidernas bästa album hamnar tveklöst Depeche Modes ”Black Celebration”! Wailande R´n´B, dansband och trubadurer är nog det enda jag kategoriskt avskyr!

Band som redan har slagit igenom stort får mycket uppmärksamhet i media och därför försöker jag göra vad jag kan för att uppmärksamma de lite mindre banden här i bloggen. Dagens teknik och musikbranschens utveckling har gjort att det är lättare än någonsin att upptäcka ny musik. Jag försöker vaska fram guldkornen via Spotify, Bandcamp, Myspace och Soundcloud, men om du har några tips på andra kanaler så tipsa mig gärna i en kommentar.

Jag skriver här i bloggen först och främst för mitt eget höga nöjes skull, även om jag också ser det som ett mål i sig att hjälpa till att föra fram nya band i mina läsares sökarljus. Jag har inget som helst vinstintresse i det här och om du ibland ser reklam i bloggen så är det något som sker automatiskt för att jag ska slippa betala för utrymmet jag tar upp i cyberrymden. Därför tänker jag att jag bara skriver om nya band som jag själv tycker är bra, som jag själv tänder till på efter ett par genomlyssningar. Jag kommer inte att såga ett band som kämpar hårt för att slå igenom bara för att jag själv inte tänder till av någon anledning (ett svalt omdöme kan det dock bli tal om och etablerade band får tåla även totalsågningar). Jag vet ju hur slumpartat det kan vara vid någon enstaka genomlyssning; humöret, årstiden eller vad jag lyssnade på precis innan kan påverka intrycket. Om jag inte fastnar för vad jag lyssnar på låter jag hellre bli att skriva någonting alls.

←Tillbaka till förstasidan

 

5 svar to “Kontakt och info”

 1. loaderrorready Says:

  Stabilt, Christer. En 70-talist gör en sällan besviken. Vad tycker du om Röda Lunds lista? Riff Raff – Röda Lund goes Metal http://rodalund.wordpress.com/2009/11/07/riff-raff-roda-lund-goes-metal/

 2. Mia Berg Says:

  Hej
  Mitt namn är Mia Berg och och jag jobbar just nu med att hitta roliga, knasiga, unika eller fula rum/kök som är i stort behov av renovering och som skulle vilja vara med i Simon och Tomas designprogram . Eftersom jag tycker det skulle vara superkul att ha med en hårdrockare och dess hem så mailar jag dig, tänkte att du kanske har tips på någon hårdrockare som låtit hårdrocken sippra in i hemmets inredning och kanske skulle tycka att det vore roligt att få ett nytt vardagsrum, kök eller sovrum .
  Under våren spelar Strix in en ny säsong av ”Sveriges fulaste hem” och vet ni någon som skulle tycka det vore kul att vara med tveka inte utan hör av dig till mig.
  Familjen eller personen är med i början och i slutet av programmet i övrigt får man flytt ut under några dagar och lämna över sitt hem i Simon och Tomas händer.

  Det kostar ingenting att vara med förutom sitt deltagande i programmet.
  Om du inte vet vilket program det är så kan man se det gratis på TV3 play det går också att anmäla sig själv eller någon kompis på http://www.tv3.se

  Om du vet någon eller själv vill söka skicka bilder och berätta lite om er och ert hem till mia.berg@strix.se

  MVH
  Mia Berg

 3. Katrine Says:

  Hej Christer! På vilken emailaddress kan man skicka musik till dig på?

  Mvh Katrine, Cosmos Music Group


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: