Exodus – recension av ”Blood In, Blood Out”

Exodus – Blood In, Blood Out

Exodus – Blood In, Blood Out

I augusti skrev jag en recension av Overkills nya album och skrev då: ” White Devil Armory som släpptes mitt i sommaren är så pigg och uppkäftig att det är svårt att tro att den är släppt av ett band som har spelat Thrash metal i över 30 år”. (Länk) Även Exodus har spelat Thrash i över 30 år och återigen måste jag säga att det är svårt att tro att Blood In, Blood Out är skapat av så gamla rävar! Härligt att i alla fall två av Thrashens silverryggar lyckas leverera sjyssta album i modern tid!

Steve ”Zetro” Souza är tillbaka efter tio års frånvaro och han fräser på som om tiden stått still. Gary Holt visar heller inga tecken på att tappa kraft. Förutom att han skrivit nästan allt på Blood In, Blood Out så medverkar han på Slayers kommande platta. Eftersom banden dessutom har bokat en amerikaturné tillsammans så blir det två sett per kväll en tid framöver för Mr Holt.
.

Blood In, Blood Out består rakt igenom av Thrash metal på den högsta nivån. Liksom med Overkills White Devil Armory så blir det dock en väl stor portion för mig i längden. Jag kan inte förstå varför man ska göra plattor på över en timme, det är väldigt få band som klarar av det med bibehållet intresse från min sida. I den här genren tycker jag dessutom att man borde hålla låtarna runt tre – fyra minuter, om man nu får fortsätta önska! 😉 Jämför man Overkills och Exodus plattor så tycker jag att Blood In, Blood Out innehåller färre toppar, definitivt färre toppar än det senaste albumet med Steve Souza på sång, den suveräna Tempo Of The Damned från 2004. Men om du gillar Thrash metal så handlar det förstås inte om att välja mellan de här plattorna, du behöver båda!

GitarrGitarrGitarr………………. Länkar till Exodus: Spotify, iTunes, Google PlayFacebook, hemsida

Länkar till andra bloggar om: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: