Venom – recension av ”From The Very Depths”

Venom - From The Very DepthsVenom är ett av de där banden som av nostalgiska skäl skapar lika mycket nervositet som förväntan hos mig när de går ut med att de ska släppa ett nytt album. Jag vill ju så gärna att det ska vara bra! Så trots att de teasers som släppts innan albumet har lovat gott så är lättnad den starkaste känslan efter den första genomlyssningen av From The Very Depths.
….Efter åtskilliga varv kan jag säga att From The Very Depths är riktigt jäkla bra! Det är rått, vasst, hårt, tungt och både Rock N’ Roll öset och punknerven som jag förväntar mig av Venom finns på plats. Den ”nya” sättningen har både tagit tillvara på Venoms grundstenar och satt sin egen prägel på albumet. ”Vi vill också utmana med låtar som ”Smoke” och ”Grinding Teeth”, säger Cronos i Sweden Rock Magazine. ”Saker som är lite annorlunda jämfört med Venoms standardformel och blir en kul överraskning utan att hamna alldeles för långt bort från vår nisch.

Det är lysande att Venom har släppt ett så bra album som det här 30 år efter sin storhetstid, men den här magistern är inte känd för att strössla oförtjänt höga betyg omkring sig och därför blir det en trea i betyg till Venom för deras album From The Very Depths. Plattan är lite för lång och några av låtarna sopar inte direkt banan med dagens alla band inom genren. Bandet Venom har däremot genom det här i mina ögon gått från att vara en historisk angelägenhet till att vara ett aktuellt band som jag verkligen vill se live!
DjävulshornDjävulshornDjävulshorn

Länkar till Venom: Spotify, iTunes, Google Play

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: