Thåström – recension av ”Den Morronen” och en brandy

Thåström – Den MorronenJag har haft några euforiska, närmast religiösa, upplevelser under konserter de senaste åren. Ett par av dem står Alonzo för och Thåström har bidragit med två i Malmö och en i Köpenhamn. Alonzo har alltid varit lätt att älska, och Thåström … har alltid varit Thåström! 😉

Nu för tiden kan man kanske tro att det är svårare än någonsin för en punkrockare att älska Thåström, men hittills har det gått utmärkt. Ska jag fortsätta med den religiösa bilden så ger mig Alonzo känslan av att vara besökare i en liten kyrka i Harlem där församling och predikant står tätt tillsammans och omväxlande sjunger glädjesånger och ilsket spottar på ondskan, medan Thåström de senaste åren snarare har intagit den där stora respektingivande katedralen där du sitter ensam och funderar på livets mörkare sidor.

Ytterligheter behövs i livet och Thåström gör det han gör fantastiskt. Han har inte utvecklats till någon sorgligt nedstämd balladsångare med en finstämd gitarr i knät. Hans låtar vibrerar fortfarande av intensitet och i bakgrunden lurar ett skönt och smått hotfullt industriellt beat. På högsta volym får albumet ”Den morronen” blodet att svalla. Men, (du kände att ett ”men” var på gång va?) nu är jag faktiskt riktigt sugen på ett par rockigare låtar på nästa album. Jag hör ju att han har det i sig!

GitarrGitarrGitarrGitarrDet blir fyra gitarrer av fem möjliga till Thåström.
Hela plattan är bra, men ”Kom med mig”, ”Alltid va på väg” och ”Långsamt genom” är extra mästerliga.

.
Länkar till mina inlägg med bilder och video från gigen i Köpenhamn och Malmö
Länkar till Thåström: Spotify, iTunes, Google Play, CDON, Ginza, Facebook, hemsida

Thåströms spanska brandyOch så har vi Thåströms Spanska brandy då.

Enligt ”Brands For Fans” har Thåströms Spanska ”lagrats på amerikanska ekfat i över 12 månader och har en mjuk och välbalanserad smak med en intensiv arom av vanilj och kanel. Faten har tidigare innehållit Oloroso-sherry, vilket ger ytterligare en dimension på dryckens doft och smak.” (Mer info finns här.)

Som jag skrev på både Facebook och Instagram förra helgen så är jag långt ifrån någon expert på brandy, men jag tycker att den är grymt smarrig! Etiketten adderar förstås en del till upplevelsen och det finns antagligen motsvarande dryck att hitta till lägre pris, men det är ju (förhoppningsvis) ingen bruksvara vi talar om. Så beställ en flaska eller två på Systemet och smaka den tillsammans med albumet för maximal upplevelse!

Andra bloggar om: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: