Lugnet – recension av ”Lugnet”

LugnetHårdrocksbandet Lugnet har jag skrivit om ett par gånger tidigare, dels i december 2014 när de hade släppt en video med en av Quentin Tarantinos favoriter, Christina Lindberg från filmen Thriller – en grym film (länk), i huvudrollen och sedan förra våren när jag sett dem live på Göta källare (länk).

Nu har Lugnet släppt sin debutplatta, och på samma självklara sätt som sångaren Roger Solander levererar klassiska rock-poser på scenen levererar bandet klassisk hårdrock med rötterna i sent sjuttiotal – tidigt åttiotal på platta. I den här genren är sångmelodierna i fokus och bandet har verkligen lyckats snickra ihop ett gäng sjyssta låtar, och dessutom är Roger en sångare som klarar av att leverera dem med pondus.

De båda rökarna som bandet spelat in videos till sticker förstås ut lite extra över mängden, men även ”Veins” med de tunga trummorna, den mäktiga halvballaden ”Tears in the Sky” och In the Still of the Water” som det är omöjligt att sitta still till är något extra… vilket innebär att jag precis har plockat ut fem av åtta låtar som mina favoriter…

GitarrGitarrGitarrGitarr Det blir fyra gitarrer till Lugnet, lysande!

Länkar: Spotify, iTunesFacebook, hemsida
Den första videon med Christina Lindberg finns här.

Lugnet på Black Carpet - 8 april 2015

Länkar till andra bloggar om, , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s