Mammoth Storm – recension av ”Fornjot”

Mammoth Storm - FornjotFramsidan med åskjätten Fornjot som blickar ner på någon form av shaman illustrerar musiken perfekt och tillsammans med bandnamnet Mammoth Storm antar jag att den har fått dig att tänka att bandet antagligen håller sig någonstans inom den ganska vida genren doom metal… och du har naturligtvis helt rätt! Mammoth Storm har en något gothisk ton på sin doom, vilket antagligen har att göra med att sångaren Daniel Arvidsson även är gitarrist i Draconian, och som framsidan antyder finns det också inslag av rymdliknande gitarrutflyker.

Mammoth Storm kommer från Säffle och har tidigare släppt en demo och en EP som båda är utmärkta (de finns på Bandcamp) och även om ljudet naturligt nog har slipats lite till albumdebuten så är det tydligt att man visste från början vad man ville uppnå.
.

Personligen tycker jag att ”Fornjot” är lite för lång, och för att plocka russinen ur kakan lyssnar jag numera på låtarna ”Augurs Echo”, ”Sumerian Cry”, ”Fornjot” och ”Hekla”. Det är inte så att de övriga låtarna är dåliga, absolut inte, men med dessa låtar får jag ta del av den variation som finns på albumet och får strax under 40 minuter musik, vilket känns precis lagom. Kombinationen av tung doom, ”kalla” gitarrslingor och det gothiskt melodiösa gör att det här är en platta som du bör lyssna ett par varv på, minst! 🙂

DjävulshornDjävulshornDjävulshorn

P.S. Shaman-figuren på omslaget är densamma som på Mammoth Storms EP ”Rite of Ascension” och det ser alltså ut som att de planerar att följa den gamla goda traditionen med en ”bandmaskot”. Tummen upp!

Länkar till Mammoth Storm: Spotify, iTunes, Bandcamp, Facebook

Länkar till andra bloggar om: , , , , ,

Annonser

Ett svar to “Mammoth Storm – recension av ”Fornjot””

  1. emil Says:

    Tack som sjutton för det!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s