Fabriken – Där det alltid regnar

Förra hösten firade skivbolaget Beat Butchers 30 år i den svenska punkens tjänst med en hejdundrande fest på Münchenbryggeriet. På scenen stod klassiska band som Coca Carola, Asta Kask, Köttgrottorna, 23Till, Tuk Tuk Rally och Rolands Gosskör, men också de nyare favoriterna Gamla Pengar. Jag skrev då att Curre Sandgren var kvällens hårdast arbetande musiker eftersom han sjöng i fyra band, och ett av dem var Fabriken som nu har släppt en ny fem spårs EP på Beat Butchers.

Bandet består förutom Curre av Stipen Karlsson från Dia Psalma och Strebers, Åke Noring från Rolands Gosskör och Jonas Mårtensson från Slugger, och det låter precis som sig bör. Curre Sandgren har en sådan där lätt igenkännbar röst som jag personligen bäst känner från Rolands Gosskör och Coca Carola, och tack vare den har Fabriken halva inne redan från första versen! Resten jobbar de hem med riktigt bra melodiös rock, särskilt låtarna “Du säger ja, jag säger nej”, “Där det alltid regnar” och “Här finns ingenting” hittar hem.

Eftersom ”Där det alltid regnar” är den första Ep’n i en serie om fyra och representerar hösten så är det rimligt att anta att vi kan se fram emot en ny EP ungefär var tredje månad fram till sommaren. Det är ett utmärkt format för den här typen av musik tycker jag, ja faktiskt för för de flesta typer av musik. En lagom portion med jämna mellanrum är bättre än frossa följt av svält! 🙂

Nu vill jag se Fabriken live, det är förstås så låtarna kommer till sin fulla rätt!

(P.S. Om du inte liksom jag ska se Imperial State Electric på fredag (23:e oktober) så kan du se Fabriken tillsammans med Charta 77 och 4zugara på Debaser Strand. Länk till eventet på FB.)

Länkar till Fabriken: Spotify, iTunes, Google Play, Facebook, hemsida

Fabriken – Där det alltid regnar

Länkar till andra bloggar om: , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s