Khemmis – recension av ”Absolution”

Khemmis från Denver i Colorado beskriver sig själva på följande sätt:

Khemmis combines the soul of Black Sabbath and the soaring harmonies of Thin Lizzy and Iron Maiden with the raw, visceral heaviness of contemporary sludge and doom metal.”

Och Khemmis har faktiskt lyckats med en fängslande alkemi på sitt debutalbum ”Absolution”. Den typ av tunga riff som bandet matar fram brukar för det mesta kombineras uteslutande med growl eller förvrängd sång, men Khemmis lägger på en melodisk och ren sång som jag snarare associerar med episk doom. Låtarna är dessutom direkt slående (utan att det blir tråkigt förutsägbart vet man liksom redan från början vad som kommer att följa, bara för att det är så rätt) och det gör att ”Absolution” för att innehålla så tung musik är ovanligt lätt att både ta till sig och att minnas när man kommit över den första förvåningen. Ett klart gott framgångsrecept, och att man sedan i partier trycker i med råare sång är ännu ett framgångsrecept i min bok!

Utan någon större tvekan delar jag ut en fyra i betyg till Khemmis, för jag tror att ”Absolution” kommer att framstå som en av årets höjdpunkter även i december. Helt enkelt en lysande debut!

DjävulshornDjävulshornDjävulshornDjävulshorn

Länkar till Khemmis: Spotify, iTunes, Google Play, BandcampFacebook

Länkar till andra bloggar om: , , , , ,

Annonser

Ett svar to “Khemmis – recension av ”Absolution””

  1. Khemmis – Hunted | School´s Out Says:

    […] att framstå som en av årets höjdpunkter även i december. Helt enkelt en lysande debut!” (länk) Och det står jag fast […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s