Yuri Gagarin och Oblivious på Undergången

På fredag är det dags igen. Klubb Undergången (månadens återkommande höjdpunkt) öppnar återigen portarna, och den här gången bjuder de på Yuri Gagarin från Göteborg och Oblivious från Linköping. (Länk till FB-eventet)

Yuri Gagarins självbetitlade EP från 2013 är en av de plattor som jag ständigt har nedladdad i telefonen och lyssnar på när jag känner att jag behöver koppla av och flyta bort. Bandet har hittat själva essensen i tung rymdrock och dessutom låtit den genomsyra hela paketet. När man ser en platta med Yuri Gagarin vet man precis hur det borde låta, och de levererar med råge. Deras nysläppta sjutummare ”Sea of Dust” fortsätter på samma spår och jag är så jäkla peppad på det här giget!

Länkar till Yuri Gagarin: Spotify, Bandcamp, Facebook

Yuri Gagarin

Men först blir det tung-gung med Oblivious, och det ser jag också fram emot! Bandet har släppt tre stycken fullängdare, ”Goons and Masters” (2010) och ”Creating Meaning” (2013) på Transubstans Records och ”Out Of Wilderness” (2015) på Gaphals. De har hållit sig inom samma spår sedan starten, melodiös hård rock, men på det senaste albumet har de blommat ut ordentligt!

Vi ses väl på fredag?! 🙂

Länkar till Oblivious: Spotify, Facebook

Oblivious

Länkar till andra bloggar om: , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s