Spiral Skies och Mother Kasabian på Skeppsbar

Sweet Leaf utökar verksamheten och lägger till Skeppsbar i Gamla stan som spelställe. Förra helgen var jag där för första gången, och jag måste säga att det inledningsvis var något förvirrande och lite skrämmande! När jag kom runt gathörnet och hade baren i sikte så såg jag nämligen säkert hundra personer som myllrade runt entrén, och inte såg de ut som de människor som jag har vant mig vid att se på Sweet Leaf’s arrangemang heller! Det visade sig dock snabbt att det var någon form av turistgrupp som var på väg att lämna stället, så jag pressade mig emellan dem och in på Skeppsbar…men såg ingen scen, och bara brats i baren! ”Har jag kommit fel? Ska jag vända?!” Nej, jag släntrade så nonchalant jag kunde genom lokalen mot den bortre väggen (”i värsta fall får jag låtsas att jag behöver gå på toa”) och där uppenbarade sig tack och lov en trappa ner till en källare som kändes mycket mer hemma! Kyuss i högtalarna, en hörna riggad som scen och mer denim and leather än siden och silikon på besökarna! 😉

Fredrik och Alex hälsade som vanligt välkommen på sitt varma sätt och efter en långsam tillströmning av några andra av Sweet Leaf’s trogna besökare kändes det som att lokalen var ”erövrad”. Spiral Skies var först upp på scenen, och eftersom de släppte en video häromdagen passar vi på att titta på den. (Spotify, BandcampFacebook)

Sedan var det dags för Mother Kasabian, och vad ska man säga? När jag var på väg hem klockan halv fyra på söndagsmorgonen (vi var ett gäng tappra själar som hängde kvar på Skeppsbar efter giget) la jag upp en bild på Facebook och skrev ”Det måste närma sig 10 ggr nu, men Mother Kasabian är fortfarande snarast en religiös upplevelse. Så jäkla bra!” Olof hade som vanligt västen full av sköna riff, Kalle hade tvinnat mustaschen ett extra varv och Gidon är inte ”bara” sångare, utan även en riktig frontman. Som en predikant framför han bandets evangelium, i vissa stunder lugnt och mässande men oftare med en sådan intensitet att han skakar!
(Spotify, BandcampFacebook)

OBS! Nästa lördag, den 12:e september, har du chansen att se Mother Kasabian live på en riktigt intim spelning och dessutom att medverka i deras videoinspelning. Info finns här.

Fler bilder finns på Facebook

Mother Kasabian på Skeppsbar - 29 aug 2015

Mother Kasabian på Skeppsbar – 29 aug 2015

Länkar till andra bloggar om: , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s