Altareth – Bury Your Mind in Moss

När jag skrev om Altareth i slutet av januari, när de släppt en demo, skrev jag att det var ett band att hålla ögonen på, och eftersom jag har följt mitt eget råd så vet jag att de nu har släppt en EP som heter ”Bury Your Mind in Moss”. Förra gången skrev jag också att ”starka melodier, akustiska partier och en ockult stämning är mer framträdande än en krossande tyngd” (länk), men till den här EP’n har Altareth ändrat sitt sound något. Musiken är tyngre och ”skitigare” och produktionen ”krispigare”… 🙂 Melodierna finns där, men det är riffen och de hårt piskade cymbalerna som framträder starkast, och det gör mig lite ambivalent… För även om jag älskar det nya i soundet så tycker jag att sången har hamnat lite för långt bak. Det gör att Altareth tappar något i ockult stämning och att man (i alla fall i min stereo) får fler band att konkurrera med.

Men missförstå mig inte nu, ”Bury Your Mind in Moss” är en riktigt jäkla bra EP! Altareth lyckas vara så där härligt medryckande monotona och upprepande på ett plan samtidigt som de är varierande på ett annat plan. Jag ser med spänning fram emot fortsättningen, för nu måste väl något bolag plocka upp dem och ge ut en fullängdare?!

Länkar till Altareth: SpotifyBandcamp, Facebook, YouTube
(Av någon anledning finns bara ”Deconstruction” kvar från den första EP’n på Bandcamp, men ”Season of the Dead” och ”Dark father” finns på YouTube.)

Länkar till andra bloggar om: , , , ,

Ett svar to “Altareth – Bury Your Mind in Moss”

  1. Altareth – The Black Bible Tracks | School´s Out Says:

    […] Altareth från Göteborg är ett osignat band som jag har följt i ett par-tre år nu. Även om det inte handlar om några dramatiska förändringar så har de experimenterat lite med sitt sound under den tiden. På den första demon (2014) var starka melodier, akustiska partier och en ockult stämning mer framträdande än krossande tyngd (länk) men på EP’n ”Bury Your Mind in Moss” (2015) hade tyngden och hårt piskade cymbaler tagit över något, vilket gjorde att jag tyckte att man tappade i ockult stämning och tydliga sångmelodier (länk). […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s