Spelljammer och Kungens Män på klubb Undergången

I går såg jag Kungens Män och Spelljammer på klubb Undergången, och sällan har ett band varit så svårt att greppa som Kungens Män! De spelar improviserad psykedelisk rock och EP-titeln ”Kungens Män spelar i evighet. Amen.” är väldigt talande… Jag måste faktiskt lägga in samma citat från min lokala gratistidning som jag gjorde i oktober när jag läste om Kungens Män för första gången: (Länk till tidigare inlägg)

– Oftast bestämmer vi vilken tonart vi ska köra eller att vi ska spela något snabbare eller så. Men inget mer än så egentligen, säger Mikael Tuominen.

De gör inte heller någon skillnad mellan att spela live och att repa, ingenting är mer planerat bara för att de har en publik framför sig.

– Vi kanske har lite finare skjortor på oss, men annars är det precis som att vi repar på en annan plats och att folk står och kollar på, säger Magnus Öhrn.

I går hade de Patrik Wirén (Ex Misery Loves Co.) på gästsång och framträdandet fick en touch av punkrock. Ett jäkligt bra gig där det är häftigt att låtarna jag hörde aldrig har framförts förut och aldrig kommer att framföras igen, samtidigt som jag gärna hade haft dem här hemma att lyssna på… Under 2014 släppte Kungens Män å andra sidan ett digitalt album i månaden och därför finns det en hel del annat att lyssna på, för dig som har tid! 🙂

Länkar till Kungens Män: Spotify, BandcampFacebook, hemsida

Kungens Män på Klubb Undergången - 27 maj 2015

Kungens Män på Klubb Undergången – 27 maj 2015 – Fler bilder på Facebook

Spelljammer från Stockholm har släppt två stycken suveräna EP’s med tung psykedelisk Stoner/Doom: ”Inches From the Sun” (2010) och ”Vol. II” (2012). Ett nytt album släpps senare i år av bolagsfavoriterna RidingEasy Records som också nyligen har återpressat ”Vol. II”. I går fick vi uteslutande höra nytt material, vilket kändes härligt exklusivt (ett scoop för Undergången!) och jag tror att jag kan lova att Spelljammers nya album kommer att bli riktigt jäkla tungt och bra, vilken kväll!

Länkar till Spelljammer: Bandcamp (fullt utbud), Spotify (bara ”Vol. II”), Facebook

Spelljammer på Klubb Undergången - 27 maj 2015

Spelljammer på Klubb Undergången – 27 maj 2015 – Fler bilder på Facebook

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , ,

Annonser

Ett svar to “Spelljammer och Kungens Män på klubb Undergången”

  1. Mattias Indy Pettersson Says:

    Tack för en bra text, Magistern!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s