Alpha Attakk – ”Second Base”

Stockholmsbandet Alpha Attakk har nått ”Second Base” med sin hårdrock inspirerad av sent 70-tal och tidigt 80-tal. Sedan den första plattan har två medlemmar tillkommit, båda kända från bland annat Mother Kasabian. Karl Tunander har tagit över trummorna och Gidon Tannenbaum sköter bakgrundssång och lite annat smått och gott. Liksom tidigare har vi Robert Majd (Captain Black Beard) på gitarr, Martin Blom (Space Elevators) på sång och Carl Oredson (Space Elevators, Snowy Dunes mm) på bas.

Jag tycker att Alpha Attakk har lyckats med den svåra balansgången att få in sjyssta melodier och ändå fortfarande låta tuffa och lite farliga. På ”Second Base” finns melodiös hårdrock som inte har glidit över (den visserligen diffusa) skalan och förvandlats till glam- och/eller sleazerock. Man lyckas också med balansgången mellan ”enkelt” och ”komplicerat”. Låtarna har den där ”enkla” rocknerven som biter sig fast omedelbart, samtidigt som uppbyggnaden inte är för simpel; de växer alltså med tiden. Även instrumenten får ett balanserat utrymme: de tillåts ibland briljanta utflykter, men inte så långt att det blir överkomplicerat och tråkigt. Alpha Attakk’s ”Second Base” är helt enkelt en riktigt bra rockplatta!

Du kan lyssna på ”Second Base” på Spotify och om du är vinylkonnässör kommer du att kunna köpa en av de 100 exklusivt tryckta plattorna på bandets releaseparty den 13: maj på Pub Anchor. Alpha Attakk spelar också live och hemmaplanen bäddar för energiskt röj samtidigt som Stockholms stabilaste rytmsektion (dubbel-Kalle) kommer att se till att hålla tåget på spåret!

Länkar till Alpha Attakk: Spotify, Facebook

Alpha Attakk - Second Base

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s