Gaphals 5 år

Nu är det äntligen dags för Gaphals femårskalas i Linköping som jag skrivit om två gånger tidigare (del 1, del 2). Här är en sammanfattning: Jag köpte min biljett när bara fyra band var presenterade eftersom jag ville se Heavy Tiger och för att jag tyckte att det var ett spännande initiativ. Alla bandsläpp efter det kändes som en bonus och vid det andra tillfället presenterades ett av mina absoluta favoritband, Skraeckoedlan. Sedan gick Gaphals ut med att både de svängiga göteborgarna i Honeymoon Disease och bloggkändisarna MaidaVale skulle spela.
….När de sista banden presenterades fortsatte bonusarna att trilla in! Bullet (som jag gav en fyra i betyg för det senaste albumet Storm Of Blades), Spiders (som fick en trea för Shake Electric, men som jag tror kan vara lite tuffare live) och de svenska mastodonterna Siberian (om du lyssnat på dem kanske du håller med om att det var lite fyndigt uttryckt? 🙂 ).

Min ”måste se-lista” innehåller nu alltså sju stycken band och jag vill gärna se Satan Takes A Holiday, Skogen Brinner och Vanhelgd också, men det vet man ju hur det kan bli på festival, saker kan komma emellan! (Kommentaren ”Vi ser extranummret” är en klassiker i mina kretsar!) Men fördelen med en inomhusfestival och bara två scener är väl att man inte borde kunna villa bort sig alltför mycket… Hela bandlistan och all information finns på eventets sida på Facebook. Jag tror dessutom att det finns biljetter kvar om du känner dig spontan!

P.S. Jag vet inte mycket om Dront, men ett band som inleder sin debut EP med det här riffkalaset tänker jag inte missa!

Gaphals 5 år

Länkar till andra bloggar om: , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s