Altareth – ett band att hålla ögonen på!

I Göteborg är ännu ett band som sysslar med ockult rock och Doom Metal på gång, Altareth har släppt en demo med tre låtar på Bandcamp som lovar riktigt gött! Man kanske kan tycka att det börjar räcka nu, men för mig som älskar att stå i en liten källarlokal och vibrera av fuzziga toner kan inte Sverige ha nog många högkvalitativa band inom genren. Liksom The Order Of Israfel som släppte ett av förra årets bästa album så arbetar Altareth dessutom med en typ av traditionell Doom-Metal som inte är så välrepresenterad. Starka melodier, akustiska partier och en ockult stämning är mer framträdande än en krossande tyngd. Slår jag ihop Altareths egen beskrivning av sig själva på Bandcamp och Facebook så landar vi här:

The four pillars of the Altareth sound are clean vocals, fuzzy guitars, pounding drums and fat electric bass guitar. The basic idea and musical foundation of Altareth is the meeting of heavy riffs and memorable melodies. Groovy doom metal songs about armageddon, darkness, evil, magic, the forces of nature and the insignificance of man.

Under hösten och vintern har de här tre låtarna haft en mer frekvent rotation i mina lurar än många etablerade band, och då är det en demo vi snackar om!

Altareth

Länkar till andra bloggar om: , ,

Annonser

2 svar to “Altareth – ett band att hålla ögonen på!”

  1. Altareth – Bury Your Mind in Moss | School´s Out Says:

    […] akustiska partier och en ockult stämning är mer framträdande än en krossande tyngd” (länk), men till den här EP’n har Altareth ändrat sitt sound något. Musiken är tyngre och […]

  2. Altareth – The Black Bible Tracks | School´s Out Says:

    […] starka melodier, akustiska partier och en ockult stämning mer framträdande än krossande tyngd (länk) men på EP’n ”Bury Your Mind in Moss” (2015) hade tyngden och hårt piskade cymbaler […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s