Swamp och Snowy Dunes på Undergången

Gidon som DJ på UndergångenI måndags rev klubb Undergången av sitt fjärde arrangemang på Nalen Klubb. Förutom att se två spännande band (och kanske en bonus) på en liten intim scen kan du som besökare på Undergången räkna med att få höra riktigt bra musik utvald av olika DJ´s som håller till bakom Undergångens eget altare; Hawkwind, Mamont, Skraeckoedlan, Candlemass, Conan, Acid King… Allt i en skön blandning!

Jag hade inte hört talas om Jönköpingstrion Swamp innan jag läste om den här bokningen och låtarna som de lagt upp på SoundCloud hade inte förberett mig på Adam Johanssons sångröst. Vi var fler i publiken som tittade förvånat på varandra med ett uttryck av Wow! i ansiktet när han började sjunga där bakom trummorna. Även i övrigt var det en väldigt skicklig trio som stod på scenen, men för min del var deras musik lite för polerad och snäll.

Swamp på Undergången - 5 jan 2015

Swamp på Undergången – 5 jan 2015

Snowy Dunes såg jag för bara någon vecka sedan tillsammans med Mangoo och Truckfighters på Debaser Medis (inlägg om det giget). Bandet (ja, framförallt sångaren Niklas) är härligt intensiva live och det är ändå något speciellt med att se dem på en så här liten scen, i ögonhöjd! Snowy Dunes har precis varit i Californien och spelat in sitt debutalbum med Steve Kille från Dead Medow som producent. Att döma av låtarna jag hört live så kommer det att bli en dunderplatta när väl mixningen är klar. Den första singeln, Desert Cold, har de spelat in en video till och här finns också en live-upptagning av Tranquil Mountain Lake.

Snowy Dunes på Undergången - 5 jan 2015

Snowy Dunes på Undergången – 5 jan 2015

Kvällen avslutades med ett sjuhelsikes jam där medlemmar från bland annat Snowy Dunes, Mother Kasabian och Rymddröm avlöste varandra på scenen. Kalle var stilig som få där bakom trummorna och Alex gick loss på basen som om det inte fanns någon morgondag! En grym avslutning av kvällen och jag hoppas att varje kväll på Undergången kommer att avslutas med ett jam, men det återstår att se. Din nästa chans att uppleva Undergången är i alla fall den 30 januari när Jeremy Irons & The Ratgang Malibus (Spotify) och Tornet (SoundCloud) bjuder upp till dans! (Länk till eventet på Facebook)

Jam på Undergången - 5 jan 2015

Jam på Undergången – 5 jan 2015

Länkar till andra bloggar om: , , , , , ,

Annonser

2 svar to “Swamp och Snowy Dunes på Undergången”

  1. Burken Says:

    Grym kväll! Fina låtar av Swamp!

  2. Swamp (Svvamp) släpper debutalbum | School´s Out Says:

    […] Swamp från Jönköping har jag sett live både på Klubb Undergången (länk) och på Copperfields (länk) innan de fått ut någon platta. När jag hade sett dem första […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s