Mother Kasabian, Lé Betre och Mushroom Caravan Overdrive på Copperfields

Så, efter en lång och ganska hård fredagskväll och natt där jag såg fem band live (länk 1, länk 2) var det dags igen i lördags. Den andra dagen av Sweet Leaf´s julfest på Copperfields bjöd på tre akter.

Först bloggkändisarna Mother Kasabian som aldrig gör mig besviken. Den här gången fick vi dessutom höra en ny låt, på svenska! Jag tror att den hette Bergatrollets vaggvisa (?) och trots att den var alldeles nyskriven och kanske behöver slipas lite på så svängde det bra! Mother Kasabian badade i rött ljus, vilket passar deras musik utmärkt men ställer till det ordentligt för mobilkameran (lite kul att Kalle ser ut som en döskalle bakom trummorna dock 🙂 ). Calle (med ”C”) från Snowy Dunes förstärkte med bas under en låt och den uppmärksamme noterar att han därmed var med på scenen med tre av banden den här helgen, svettigt!

Länkar till Mother KasabianBandcamp, FacebookReverbnationMyDebaserYouTube

Mother Kasabian på Sweet Leaf - 27 dec 2014

Mother Kasabian på Sweet Leaf – 27 dec 2014

Sedan var det dags för Leksands stolthet, Lé Betre. Jag såg dem i början av mars när de hade releasefest för en av årets bästa plattor, Melas, och trots höga förväntningar så gjorde inte heller de mig besviken. På bilderna ser det bedrägligt lugnt ut, men jag rekommenderar dig att ta en titt på det här klippet av avslutningen av en låt för att få en uppfattning om vilket sjöslag det också kan vara! Det var tyvärr Anders sista gig med bandet, så nu letar Lé Betre efter en ny gitarrist…

Länkar till Lé Betre: Spotify, Bandcamp, iTunes, Google PlayFacebook

Lé Betre på Sweet Leaf - 27 dec 2014

Lé Betre på Sweet Leaf – 27 dec 2014

Sist ut på scenen var fler Dalmasar. 😉 Det var inte så länge sedan jag såg Mushroom Caravan Overdrive på Klubb Undergången, men den här gången spelade ”Lé Betre-Marcus” bas i stället för trumma. Liksom med MaidaVale så saknar jag låtar av bandet att lyssna på här hemma. Det enda jag hittar är Psychedelic Lady och några andra klipp på YouTube, men vi får väl hålla koll på Facebook och hoppas på det bästa!

Mushroom Caravan Overdrive på Sweet Leaf - 27 dec 2014

Mushroom Caravan Overdrive på Sweet Leaf – 27 dec 2014

Länkar till andra bloggar om:
, , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s