James Williamson – recension av ”Re-Licked”

James Williamson - Re-LickedI somras skrev jag om att James Williamson skulle släppa albumet ”The Stooges – Re-Licked” (länk). Nu är albumet här och det visar sig att det bara heter ”Re-Licked”, men i vilket fall som helst så innehåller det låtar som The Stooges skrev 1973-74 och som skulle ha utgjort stommen till en uppföljare av Raw Power. Eftersom bandet splittrades har låtarna sedan dess bara funnits på diverse bootlegs med tveksam ljudkvalitet, men nu har alltså James Williamson tagit hjälp av olika sångare och spelat in dem i en ny skepnad med modern utrustning.

Av de 16 låtarna på plattan tillhör Head on the Curve med Jello Biafra, I Got a Right med Lisa Kakaula, Pin Point Eyes med Joe Cardamone och Cock in My Pocket som görs helt suveränt av både Nicke Andersson och Gary Floyd favoriterna.

Men här finns massor av goa bitar för dig som gillar både The Stooges och en skön blandning av rock, blues, funk och punk! Jag kan inte betygsätta en sådan här platta enligt den vanliga skalan, men som coverplatta får den definitivt högsta betyg!

Länkar till andra bloggar om: , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s