Besserbitch och Alonzo – live på Debaser

Det är väldigt nära ett år sedan jag såg Besserbitch på Lilla Hotellbaren och ungefär nio månader sedan jag gav deras album Moments of Grey fyra tuppkammar i betyg. Sedan dess är Moments of Grey en av mina mest spelade plattor och Besserbitch ett av de band som jag mest av allt har velat se igen, och i lördags blev det äntligen av när de var förband till Alonzo. Tyvärr blev det något av ett antiklimax. Den mindre scenen på Lilla Hotellbaren passade bandet bättre än Debaser Medis stora som kändes lite ödslig. Ljudet var inte toppen och trots att ett par välpeppade fans dansade ordentligt längst fram så var det ganska ödsligt framför scenen också. Basisten Klara Persson hade en skäggig vikarie som gjorde ett utmärkt jobb, men Klaras röjande på scenen tillförde mycket sist jag såg dem… Lite antiklimax som sagt.

Besserbitch - Debaser Medis - 15 november 2014

Besserbitch – Debaser Medis – 15 november 2014

Att Michael Alonzos återkomst har varit en av de största händelserna för mig under de senaste åren är väl ingen hemlighet direkt (tidigare inlägg). Sedan den där första magiska gången jag såg Alonzo Fas 3 live på Debaser Medis i april 2013 har jag hunnit med ytterligare fyra spelningar och i lördags såg jag alltså det sjätte giget när bandet var tillbaka på Debaser Medis. Och som de var tillbaka! Alonzo rusade ut på scenen som en övertänd boxare som svingar vilt och totalt glömmer att hålla garden uppe! Boxaren ligger givetvis risigt till, men i det här fallet var det bara positivt eftersom Alonzo inte har någon motståndare. Alla är på hans sida och glädjen och energin han utstrålar från scenen sprider sig genast i publikhavet. Det är nästan så att det går att ta på vågen av kraft som strömmar ut från honom! ”Du blev ju som en liten pojke på julafton!”, som min sambo utbrast efteråt.

Alonzo bjuder alltid på suverän energi och odödliga hits, men trots att jag alltså sett honom live många gånger så dyker det alltid upp någonting nytt. Den här gången tyckte jag att han hade plockat fram flera stycken låtar från Stockholms Negrers låtskatt som jag inte hört förut, och medan han signerade en skiva åt mig efter spelningen så sa han själv att han tyckte att kvällens gig var extra bra, och jag kan bara hålla med. Helt enkelt lysande och jag längtar redan till nästa gång!

Alonzo - Debaser Medis - 15 november 2014

Alonzo – Debaser Medis – 15 november 2014

Länkar till andra bloggar om: , , , , ,

Annonser

3 svar to “Besserbitch och Alonzo – live på Debaser”

  1. Live: The Dahmers, Gamla Pengar och Mary Jane And The Flying Shoes | School´s Out Says:

    […] var det dags för mitt sjätte gig med Gamla Pengar (tidigare inlägg) vilket innebär att de och Alonzo ligger på delad plats vad gäller flest besökta gig de senaste åren. Gamla Pengar öser alltid […]

  2. Hårda tider – Night Fever split | School´s Out Says:

    […] de här tre låtarna på repeat i 40 minuter, med resultatet att jag kom till jobbet med energi som Alonzo på […]

  3. Årslistan 2014 – Årets konsert: Punk och Hardcore | School´s Out Says:

    […] Pengar fyra gånger under 2014 och Alonzo två gånger. Alonzo får en nominering för giget på Debaser Medis i november och Gamla Pengar en för ett gig på Lilla Hotellbaren i juni. Övriga nominerade är Projekt 9 […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s