Mangoo

Mangoo

För ett par veckor sedan när jag såg Flying Head pratade jag med Gidon, sångare i Mother Kasabian, och han berättade att de skulle göra ett par spelningar i Finland tillsammans med ett fantastiskt band som heter Mangoo. Självklart blev jag nyfiken och kollade upp dem eftersom de hittills befunnit sig utanför min radar, och nu är det dags att säga tack för tipset (tack!) och föra det vidare.

Mangoo från Turku (Åbo) i Finland bildades för 10 år sedan och släppte sin första fullängdare Neolithic 2009. Uppföljaren Neverland släpptes 2012 och just nu arbetar de med ett nytt album som kommer att släppas någon gång under 2015.

Catchy hooks and sweet vocal harmonies backed by a wall of thick fuzzy guitars and hard hitting drums with an added sprinkling of analog synth sounds, combined they result in a truly unique sound. Stoner rock, psychedelic hard rock, space rock or maybe it’s just best described as Mangoo.

Ja, Mangoo är ovanligt svårbeskrivna. Man kan höra influenser från flera progressiva 70-talsband på en bas av Stoner/Space rock och med hooks à la Foo Fighters. I sina stunder bjuder de till och med på lite boogie-rock, men låt dig inte avskräckas av den här något schizofrena beskrivningen, för det mesta låter det helt naturligt!

Länkar till Mangoo: Spotify, Facebook, Bandcamp, hemsida
Om du följer Mother Kasabian på Facebook så får du kanske chansen att följa med till Finland och se de här två fantastiska banden och dessutom regelbundna uppdateringar om klubben Undergången som fuzzar loss en gång i månaden.

Länkar till andra bloggar om: , , , ,

Annonser

5 svar to “Mangoo”

  1. Spader Ess Says:

    Bra grejjor det där. Tack för tipset om Klubb undergång.

  2. Mangoo värmer upp för Truckfighters och det blir fuzziga mellandagar! | School´s Out Says:

    […] har tipsat om det finska bandet Mangoo tidigare och sedan dess har jag lyssnat en hel del på deras två album, Neolithic (2009) och […]

  3. Snowy Dunes, Mangoo och Truckfighters på Debaser | School´s Out Says:

    […] var det dags för det finska bandet Mangoo som jag också skrivit om tidigare. De klev upp på scenen och sa: ”Hejsan, vi tänkte spela […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s