An Age of Woe That Last For 100 YEARS

An Age of Woe That Last For 100 YEARS

An Age of Woe That Last For 100 YEARS – Split 7″

I brevlådan hittar jag ett paket från Suicide Records som innehåller splitsingeln ”An Age of Woe That Last For 100 YEARS”, ett fyndigt namn eftersom de medverkande banden är Age of Woe och 100 YEARS.

Bandet 100 YEARS är nytt för mig och de ställer upp med låten City/Prayers, en låt med ett sound som helt klart går hem hos mig. Personligen kategoriserar jag bandet som Metal helt enkelt, men om jag ska specificera mig lite skulle jag nog vilja säga att det handlar om Death Metal med influenser från industriell Black Metal… Singelformatet är egentligen ingenting för mig när det gäller den här typen av musik. 100 YEARS låt City/Prayers är ganska progressivt uppbyggd och jag tänker att den antagligen gör sig bäst i albumformat där stämningen kan byggas upp över tid. Singeln gör dock vad den ska, den får mig nyfiken på bandet och på SoundCloud kan jag faktiskt få höra den tillsammans med fler låtar från vad jag antar är ett kommande album. To-to-to toppen! 🙂

Jag älskar soundet av Age of Woes ”Filth ridden hardcore infused metal” och gav deras album Inhumanform en fyra i betyg för inte så länge sedan. Jag har faktiskt skrivit om den nya låten Born Of Fire tidigare också. Videon till låten berör ämnet motstånd med ickevåld i mellanösterns eviga konfliktzon och lite mer info om videon finns här.

Du kan köpa singeln ”An Age of Woe That Last For 100 YEARS” och en hel del annat smått och gott här.

Länkar till andra bloggar om: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s