The Garon Presleys – Honest Groove

The Garon Presleys - Honest Groove

The Garon Presleys – Honest Groove

I slutet av januari skrev jag om Knivderby och för ett par-tre veckor sedan om Dödsfest. Båda banden ligger på det lilla indie-bolaget Novoton och i dagarna har ännu ett band från Novotons stall släppt en platta. The Garon Presleys består av medlemmar från Knivderby, Wired For Mono, Dom Orena och Phoenix Harmony och har snabbt blivit mina Novoton-favoriter. När jag såg albumet Honest Groove tänkte jag genast på JohnossiJohnossioch visst finns det en likhet i det avskalade. Här är det rock utan krusiduller och med engagerad sång som gäller, ett ärligt groove helt enkelt, och när det görs så här svängigt finns det ingen anledning att göra annat än att applådera. Några låtar från Honest Grove hamnar i samma spellista för grillkvällar eller långa bilfärder som The Flaming Sideburns, The Datsuns och Imperial State Electric, och det är verkligen en bedrift! The Garon Presleys har sannerligen knåpat ihop en näve utmärkta rocklåtar. Personligen kan jag inte sluta lyssna på Fake Revolution och No Guts No Glory, men albumet håller hela vägen och den själfulla From Here To Eternity utgör en värdig avslutning.

Jag vet inte hur man tänkte när man beslutade sig för att döpa bandet efter Elvis tvillingbror Jesse Garon Presley som dog vid födseln, men att ha med en ”självbetitlad” låt i setet är alltid coolt tycker jag. Den 16 maj är det releasefest i Stockholm, länk till eventet.

Länkar till The Garon Presleys: Spotify, facebook, YouTubeNovoton

Länkar till andra bloggar om: , ,

Annonser
Publicerat i Rock. Etiketter: , , . 1 Comment »

Ett svar to “The Garon Presleys – Honest Groove”

  1. Dalaplan – Plikt och elände | School´s Out Says:

    […] fyra i betyg för Dalaplan och i kategorin rock/pop har nu Class of Kill’em High, Dödsfest och The Garon Presleys fått stark konkurrens på årsbästalistan. Två representanter från Gaphals och två från […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s