RIDEAU

RIDEAU är ett Stockholmsband som i grunden består av Gabriel Öberg (sång/gitarr) och Carl Magnus Palm (gitarr). Live tillkommer basist, trummis och saxofonist. Bandet bildades 2012 ur spillrorna av bandet InSekt och har under det senaste året spenderat mycket tid i studio för att färdigställa sitt debutalbum, som ännu är osläppt. Musikaliskt rör sig RIDEAU, som de själva säger, ”i utkanterna av rockens hårdare domäner”.

Jag har förhandslyssnat på fem låtar från det kommande albumet och tycker att det låter riktigt bra och spännande. Det här är musik som är svår att kategorisera. Det är i grunden rock som är så pass melodiös att den har en chans att bli spelad på radio, men den har en vass udd som gör att den ändå inte är alls vad jag tänker på när jag hör det avtändande epitetet ”radiorock”. RIDEAU har kryddat rocken med hardcore och metal, inte polerat ljudbilden för mycket och tar inte alltid den lättaste vägen, vilket gör att musiken blir intressant.

Håll koll på vad som händer med de ännu osignade RIDEAU på facebook. (Uppdatering: Teaser nr 2)

Länkar till andra bloggar om: , ,

Publicerat i Rock. Etiketter: , , . 1 Comment »

Ett svar to “RIDEAU”

  1. RIDEAU – Gigtips och teaser nummer två | School´s Out Says:

    […] början av april skrev jag om RIDEAU och skrev då bland annat att jag har förhandslyssnat på fem låtar från det kommande albumet […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s