Master och Entrapment

I början av sommaren åkte jag ännu en gång till Debaser Slussen för att se ett par band som jag inte lyssnat på tidigare, holländska Entrapment och amerikansk/tjeckiska Master. Båda banden måste nog kategoriseras som Death Metal av den hårdare skolan.

Entrapment är ett enmansprojekt i studion men har en fullskalig line up live. När de drog igång på scenen så drabbades jag av en riktigt härlig adrenalinrush, ljudvolymen i kombination med den hysteriska hastigheten var verkligen som en känga i bröstet! Tyvärr måste jag säga att deras spelning i längden mest lämnade mig med en känsla av att ha blivit överkörd. Jag uppfattade inga nyanser i låtarna och luft mellan tonerna för att andas och hitta någon form av sväng var det inte tal om.

Entrapment

Entrapment – 7 juni 2013 – Debaser Slussen

Master sparkade däremot röv på ett mer svängigt sätt. Kompromisslös manglande Death Metal var det otvivelaktigt, men med tid för riffande och nyanser. På Debasers hemsida skrev man: ”Skulle det utbryta globalt kärnvapenkrig i morgon vet vi vilka som skulle överleva: Lemmy, Keith Richards och kackerlackorna. Och så naturligtvis Paul Speckmann, en av death metals odiskutabla gudfäder och genrens evige underdog. Ska man beskriva Speckmann med ett ord ligger ”kompromisslös” nära till hands.”, och Paul Speckmann gav verkligen det intrycket; en kompromisslös ärrad veteran inom dödsmetallen.

Master - Paul Speckmann

Master – 7 juni 2013 – Debaser Slussen

Länkar till andra bloggar om: , , , , ,

Annonser

Ett svar to “Master och Entrapment”

 1. Seance Says:

  Gott Nytt År!

  Efter åtskilliga sömnlösa nätter, tunga terapibesök och svår beslutsångest är äntligen årets 10 bästa konserter, album och låtar korade! på Seance. blogg.se

  Nytt för i år är att årets bästa låtar har länkar till dess musikvideos så nu kan du åka med samtidigt som du läser recensionerna.

  Så släpp sargen och åk med! vem vet du kanske hittar en ny musikalisk upptäckt!
  Besvärjelser, kritik och förbannelser angående årsbästa listan mottages tacksamt i kommentators fältet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: