Dundertåget

I går kväll var jag på Gröna Lund och såg Dundertåget, Robert ”Strängen” DahlqvistDundertåget - Skaffa ny frisyr (ex The Hellacopters) band. Dundertåget startade som Thunder Express (Spotify) och släppte två album under det namnet. Som Dundertåget har man också släppt två album, men nu sjunger man naturligt nog på svenska. Stefan Sundström har en stor del i bandets textförfattande och man kan säga att bandet låter som ett rockigare Nationalteatern. 70-talet regerar både när det gäller utseende och sound. På Lugers hemsida säger Robban ””Det både lät bättre och såg häftigare ut på 70-talet” och musiken beskrivs som att den bygger på ”riffen som Stones glömde på någon galen efterfest 1972”. (Länk)

Dundertåget - Dom feta åren är förbiKonserten då? Jag tror att jag ger den tre strängar av fem möjliga… och det är inte dåligt! Man spelade på Grönans lilla scen, vilket gav både rätt känsla och bra ljud, men både jag och Hanna tyckte att bandet inte var så tight att man fick till det där tunggunget som man har kapacitet till. Kanske inte så konstigt med tanke på att man nyligen har bytt ut tre bandmedlemmar, tänker jag nu efteråt när jag läser om det. Å andra sidan fick man förstärkning på scenen av Stefan Sundström och Johan Johansson (ex KSMB mm) under låten Hakkakarl.

Lyssna igenom låtarna på Spotify och om det faller dig i smaken kan du köpa plattorna på CD för ynka 70-80 spänn på Ginza (Skaffa ny…, Dom feta åren…)

Dundertåget - 31 juli 2012

P.S. Kulturbloggen finns fler bilder och ett par videos finns på YouTube: 1, 2

Länkar till andra bloggar om: , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: