Catfight i Roast på Berns

Cecilia Frode och Petra Mede pucklar på varandra ordentligt i kvällens avsnitt av Roast på Berns! (Artikel, TV-klipp) Jag har sett de tidigare avsnitten och panelens deltagare får ofta ta emot minst lika mycket skit som den som ska rostas, och det är väl egentligen inte så konstigt? De är ju trots allt konkurrenter! Men frågan är hur väl man ska känna varandra för att ställa upp i ett liknande program… På ett sätt är det ju jäkligt löjligt att sitta och kasta skit på varandra, men å andra sidan måste det vara ett bra sätt att rensa luften på. Kanske kan man också ta åt sig något konstruktivt av kritiken? Vi kanske borde införa ”rostningsgrupper” på arbetsplatserna! Vi sätter oss i en ring och kritiserar varandra under förespeglingen att det handlar om skämt! Skulle det fungera på din arbetsplats?

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , ,

7 svar to “Catfight i Roast på Berns”

 1. Christian Says:

  Den mesta skit som kastas där är ju bara påhittade skämt. De är ju kompisar och till varje avsnitt ska de hitta på nytt skit om varandra. Det där med Cecilia Frode var ju väldigt konstigt, men jag tror hon fyllde en funktion. Nu skrev båda stora kvällstidningar om det och samtidigt polariserades åsikterna ute i TV-Sverige. Nu får man fler tittare. Var Cecilia på riktigt? Kanske, men det var antagligen planerat som så. Haag och Schyffert måste ju inse risken med att ha med nån som henne (en riktig skådis), men det var säkert värt det.

  • christermagister Says:

   Även påhittade skämt har ofta en kärna av sanning…

   Visst fyllde hon en funktion, all uppmärksamhet är bra i den branschen, men det var nog tänkt att hon skulle försöka skämta i alla fall. Nu struntade hon ju helt i konceptet, hon sa inte ett ord om Markoolio, och använde all tid till att berätta vilken lågt stående form av underhållning stand-up är.

 2. Cilla Johansson Says:

  Frågan är om ståuppgänget var förbannade över kritiken, eller över det faktum att man släppt in en skådespelare i deras lilla komikerklubb för inbördes beundran…?

  • christermagister Says:

   Jag tyckte att de såg mest generade ut för att hon inte lyckades skämta, men tror att de också tog åt sig av kritiken mot stand-up som underhållningsform. Det blev ju lite ”finkulturen knäpper skräpkulturen på näsan” av det hela.

 3. Lenny Says:

  Roast på arbetsplatsen tycker jag låter som en ypperlig idé.
  Ja, så länge arbetsplatsen inte heter Dunder Mifflin och ens chef heter Michael Scott.
  Jag kom nämligen genast att tänka på roasten de hade i amerikanska versionen av The Office (kanske för att jag såg den för bara någon vecka sedan). Tyvärr hittade jag bara en sönderklippt version, men den kan vara sevärd ändå: http://www.youtube.com/watch?v=ekDpdfv-ltE
  Michaels svar hittas vid 5:48 i det här klippet: http://www.youtube.com/watch?v=mI2T2ldry30

  Förövrigt förstod jag inte alls vad Cecilia Frode hade där att göra. Det var ju Markoolio som skulle rostas, inte Petra. Det verkade som att hon hade missat poängen helt och hållet.

  Mycket intressant blogg förresten, här kommer jag kika in med jämna mellanrum 🙂

 4. Rockabetty Says:

  Sv: Jag skulle gärna vilja se dom live, dom är helgrymma! 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: